فروش باطری سمعک
باتری سمعک یکی از اجزای مهم آن به شمار می رود. امروزه برخی از سمعک ها با استفاده از باتری های قابل شارژ کار می کنند. اما رایج ترین انواع باتری سمعک، باتری های یکبار مصرف (غیر قابل شارژ) هستند.
انواع باطری سمعک
دو نوع باتری سمعک وجود دارد که شامل باتری های قابل شارژ و باتری های غیر قابل شارژ (یکبار مصرف) می شوند.
باطری قابل شارژ
نیازی نیست تا به صورت منظم، این باتری ها را تعویض کنید. افرادی که از این نوع باتری سمعک استفاده می کنند، کافی است تا هر شب سمعک خود را بر روی دستگاه شارژر بگذارند. باتری های قابل شارژ مزایای زیادی دارند که از آن جمله می توان عدم نیاز به تعویض باتری، قابلیت استفاده مداوم (24 ساعته)، اندازه کوچک، شارژ راحت و مقاومت باتری در برابر رطوبت و گرد و غبار را نام برد. معمولا این باتری ها برای سمعک های پشت گوشی (BTE) به کار می روند. اما امکان استفاده از آنها در سایر انواع سمعک هم وجود دارد.
باطری غیر قابل شارژ
باتری های غیر قابل شارژ یا باتری های زینک- هوا در 4 اندازه و با رنگ های متفاوت عرضه می شوند. کاربران با استفاده از این کدهای رنگی، راحت تر می توانند اندازه باتری سمعک خود را به خاطر بسپارند. اگر برچسب روی باتری های یکبار مصرف زینک- هوا را بردارید، باتری فعال می شود. در زمان استفاده، باید این برچسب را برداشت. زینک موجود در باتری با اکسیژن هوا واکنش می دهد و به این ترتیب باتری فعال می شود. باید توجه داشت که تا زمانی که این برچسب بر روی باتری قرار دارد، باتری غیرفعال است. هنگامی که می خواهید باتری را داخل سمعک قرار دهید، بهتر است ابتدا برچسب آن را بردارید و 1 دقیقه صبر کنید تا باتری کاملا فعال شود. سپس آن را داخل سمعک بگذارید. این کار موجب بهبود عملکرد باتری می گردد. دقت داشته باشید که اگر برچسب را بردارید، باتری فعال می شود و در صورتی که دوباره برچسب را سرجایش قرار دهید، باتری غیرفعال نمی شود. پس زمانی که واقعا تصمیم دارید از باتری استفاده کنید، برچسب آن را بردارید. این باتری ها را باید در محل خشک و خنک نگهداری کرد. برخی از افراد، باتری های زینک- هوا را در یخچال نگهداری می کنند. این کار اشتباه است. چون تقطیر سطح زیر برچسب موجب کاهش طول عمر باتری می شود.


اندازه باطری سمعک
اندازه های مختلفی از سمعک در بازار وجود دارند. هر چقدر سمعک ها، بزرگتر باشند، به باتری بزرگتری هم نیاز دارند. ضمن اینکه، افراد با توجه به میزان کم شنوایی خود از سمعک های مختلفی استفاده می کنند. کسانی که از کم شنوایی شدید تا عمیق رنج می برند، نیاز به سمعک هایی بزرگتر و با قدرت بیشتر دارند. به طور کلی باتری های سمعک با 4 اندازه استاندارد 10، 13، 312 و 675 در بازار وجود دارند. البته باتری هایی با اندازه 5 هم وجود دارند که به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. سمعک سایز 5 با رنگ قرمز شناسایی می شود.
باطری سمعک با اندازه 10
معمولا این نوع باتری، در سمعک های RIE (پنهان در پشت گوش) و سمعک CIC (داخل کانال گوش نامرئی) به کار می روند. اندازه ی آنها 5.8* 3.6 میلی متر می باشد و با کد رنگی زرد شناخته می شوند. کاربران می توانند برای 7-3 روز از باتری های سایز 10 استفاده کنند. اندازه کوچک این باتری ها جزء مزایای آنها به شمار می رود.
باطری سمعک با اندازه 13
باتری های سایز 13 سمعک، بیشتر در مدل های پشت گوشی (BTE) و سمعک داخل گوشی (ITE) کاربرد دارند. این باتری ها به اندازه 7.9* 5.4 میلی متر می باشند و با کد رنگی نارنجی شناخته می شوند. از باتری های سایز 13 به مدت 10-4 روز می توان استفاده کرد.
- باتری های سمعک با اندازه 312 : باتری های سایز 312 را در سمعک های پشت گوشی (BTE)، سمعک های پنهان در پشت گوش (RIE) و سمعک های داخل گوش (ITC) مورد استفاده قرار می دهند. عمر این نوع باتری 10-3 روز می باشد. این باتری ها با کد رنگی قهوه ای شناخته می شوند. اندازه این باتری ها 3.6* 7.9 میلی متر می باشد.
باطری سمعک با اندازه 675
این باتری ها، که جزء بزرگترین انواع باتری ها به شمار می روند، قدرت زیادی تولید می کنند. به همین علت در سمعک های پشت گوشی BTE مورد استفاده قرار می گیرند. اندازه آنها 5.4* 11.6 میلی متر است و 15-6 روز عمر می کنند. باتری های سایز 675 با رنگ آبی ارائه می شوند.
انواع برندهای باطری سمعک که در ایران کاربرد دارند
در کل دنیا، 12 برند باتری سمعک وجود دارد که 9 برند در ایران فعال هستند. برندهای مورد استفاده باتری سمعک شامل رایوواک (Rayovac) انگلیس، زنی پاور (zeni power) چین، آیسل ( icell) کره جنوبی و برندهای آلمانی دوراسل (Duracell)، پاور وان (power one)، زیمنس ( siemense)، اتیکن ( oticon)، برنافن ( bernafon)، سونیک ( sonic) می شوند. برندهای رایوواک (Rayovac) و دوراسل (Duracell) در ایران معروف تر هستند.
بهترین باطری های سمعک
انواع باتری های قابل شارژ و یکبار مصرف در بازار وجود دارند. کاربران بیشتر از باتری های غیر قابل شارژ (یکبار مصرف) استفاده می کنند. از معروفترین شرکت هایی که در زمینه تولید باتری سمعک فعالیت می کنند می توان شرکت های ریواک، دوراسل و زیمنس را نام برد. شرکت ریوواک، باتری هایی تولید می کند که عمر آنها 17% بیشتر از مدل های دیگر می باشد. باتری هایی که توسط شرکت دوراسل تولید می شوند، دوام و مدت زمان شارژدهی بالایی دارند. ضمن اینکه به راحتی می توان آنها را تعویض کرد. این سه برند جزء بزرگترین تولید کننده های باتری سمعک در دنیا محسوب می شوند. محصولات این شرکت ها، از کیفیت بالایی برخوردار می باشند.

ظرفیت باطری سمعک
برای تعریف این شاخص از واحد میلی آمپر ساعت استفاده می شود. باتری سمعک های قدرتمند، مدت زمان کمتری می تواند انرژی موردنیاز سمعک را تامین کند. اگر ظرفیت باتری 138 میلی آمپر ساعت باشد، به این معنا است که این باتری به مدت 138 ساعت می تواند جریان 1 میلی آمپری را برای سمعک تامین نماید.
طول عمر باطری سمعک
معمولا باتری های سمعک 15-3 روز عمر می کنند. عمر باتری ها به موارد مختلفی مانند اندازه باتری، زمان استفاده از سمعک، مقدار افت شنوایی، ویژگی های سمعک ( تکنولوژی به کار رفته در آن)، قدرت سمعک و کیفیت صدای آن، میزان شناخت کاربر از باتری و چگونگی مصرف شدن آن، شرایط محیطی کاربر و ... بستگی دارد. هر چقدر باتری ها بزرگتر باشند، طول عمر بیشتری دارند. استفاده زیاد از سمعک موجب کاهش عمر باتری آن می شود. کسانی که افت شنوایی بیشتری دارند، از سمعک های قوی تر استفاده می کنند. این امر باعث کاهش عمر باتری می شود. تکنولوژی های مختلفی در سمعک ها به کار می رود.
هر چقدر سمعک پیشرفته تر باشد، طول عمر باتری کمتر می شود. مصرف باتری در سمعک های وایرلس و بلوتوث دار بیشتر از سمعک های معمولی است. این امر، عمر باتری را کاهش می دهد. به این ترتیب، هر چقدر از سمت سمعک های ساده به سمت سمعک های دیجیتال، پیشرفته، سمعک هوشمند و فرا هوشمند می رویم، عمر باتری کاهش می یابد. علاوه بر این موارد، شرایط محیطی کاربر هم در کاهش عمر باتری تاثیر گذار می باشد. در محیط هایی که گرما، رطوبت و سر و صدای بیشتری دارند، عمر باطری کمتر می شود.
ارتفاع هم بر روی عمر باتری سمعک تاثیر می گذارد. ولتاژ و طول عمر باتری سمعک در ارتفاعات کاهش می یابند.
روش های افزایش عمر باطری سمعک
1- خاموش کردن سمعک در زمانی که از آن استفاده نمی کنید.
2- باز گذاشتن درب باتری در شب برای جلوگیری از هدر رفت توان باتری و تبخیر رطوبت ایجاد شده در طول روز
3- نگهداری از باطری در جای خشک و خنک
4- زمانی که باتری، بسته بندی ندارد، در جیب، کیف و کوله پشتی قرار ندهید. تماس باتری با اشیای فلزی موجب اتصال کوتاه باتری سمعک می گردد.
5- هنگامی که از سمعک استفاده نمی کنید، باتری آن را خارج نمایید. این کار مانع از فاسد شدن باتری و کاهش عمر مفید سمعک می شود.
باطری سمعک چگونه کار می کند؟
باتری سمعک، یک منبع تغذیه برای سمعک می باشد. این منبع، انرژی لازم برای سمعک را فراهم می کند. سمعک با استفاده از این انرژی، صداهای موجود در محیط را دریافت و به سیگنال های دیجیتالی تبدیل می کند. در مرحله بعد، این صداها را تقویت کرده و به گوش فرد کم شنوا یا ناشنوا می رساند. عملکرد باتری با توجه به ولتاژ، ظرفیت، اندازه آن و حداکثر جریانی که می تواند پشتیبانی کند، متفاوت می باشد.
روش شارژ باطری و مقدار استفاده از آن
قابلیت شارژ باتری، تکنولوژی جدیدی است که برای سمعک ها به کار می رود. افراد مسن بیشتر از این نوع سمعک ها استفاده می کنند. این نوع باتری ها، سلول های قابل شارژ دارند که امکان شارژ مجدد آنها وجود دارد. احتمال خراب و شکسته شدن سمعک های قابل شارژ با استفاده از این نوع باتری کاهش می یابد. این باتری ها ظرفیت کمی دارند. بنابراین باید هر روز آنها را شارژ کرد.
زمان تعویض باطری سمعک
با مشاهده برخی نشانه ها متوجه می شوید که باید باتری سمعک را تعویض کنید. در ادامه به برخی از این نشانه ها اشاره می کنیم.
- اگر برای شنیدن صداها نیاز دارید تا صدای سمعک را بیش از اندازه بالا ببرید.
- در مواردی که به صورت واضح صداها را نمی شنوید.
- زمانی که صدای بوق هشدار برای تعویض باتری را شنیدید.
روش تعویض باتری سمعک
- سمعک را از سمت در باتری به طرف بالا نگه دارید.
- با کمک زائده جلویی، در را باز کنید.
- باتری قدیمی را خارج نمایید.
- در قسمت پشت باتری، یک محافظ وجود دارد. در زمان قرار دادن باتری، این پوشش را جدا کنید.
- باتری ها را با توجه به علامت های + و – داخل سمعک قرار دهید.
- دقت کنید که باتری سمعک به درستی در محل خود قرار گرفته است.
- درب سمعک را آهسته ببندید.

فروش باطری سمعک
بر روی باتری های سمعک، پوششی وجود دارد که مانع از آسیب دیدن سمعک می شود. به همین علت باید برای هر نوع سمعک از باتری مخصوصی استفاده کرد. هرگز باتری های متفرقه مانند باتری ساعت را به عنوان باطری سمعک به کار نبرید. چون به سمعک آسیب وارد می کنند. حتما از باتری های سمعک نو و سالم استفاده کنید. در این صورت می توانید صداها را به صورت شفاف و بدون نویز بشنوید.
شاید بتوانید باتری سمعک را در مراکز مختلفی پیدا کنید. اما بهترین مکان هایی که در زمینه فروش باتری سمعک فعالیت می کنند، کلینیک های شنوایی و سمعک هستند. شما می توانید مدل های مختلف باتری سمعک را همراه با کد رنگی متفاوت از این محل خریداری نمایید. در زمان خرید باتری سمعک، به تاریخ انقضاء آن توجه کنید. معمولا این تاریخ 4-2 سال پس از تولید می باشد. اگر از تاریخ تولید باتری، زمان کمتری گذشته باشد و در شرایط مناسبی نگهداری شده باشد، طول عمر باتری بیشتر خواهد بود.
قیمت باطری سمعک
قیمت باتری سمعک به مدل، کیفیت، شرکت تولید کننده، برند و ... بستگی دارد. باید توجه داشته باشید که اندازه باتری سمعک تاثیری بر قیمت آن ندارد. معمولا باتری ها در حلقه ها یا بسته های 6 عددی به فروش می رسند. اگر به دنبال خرید باتری سمعک با قیمت ارزان هستید، می توانید خرید خود را به صورت عمده انجام دهید. البته باید به تاریخ انقضای باتری ها توجه داشته باشید.

1- باتری سمعک چقدر عمر می کند؟
باتری های سمعک 15-3 روز عمر می کنند. عمر باتری ها به موارد مختلفی مانند اندازه باتری، زمان استفاده از سمعک، مقدار افت شنوایی، ویژگی های سمعک ( تکنولوژی به کار رفته در آن)، قدرت سمعک و کیفیت صدای آن، میزان شناخت کاربر از باتری و چگونگی مصرف شدن آن، شرایط محیطی کاربر و ... بستگی دارد.
2- چه زمانی باید باتری سمعک را تعویض کنیم؟
3- قیمت باتری سمعک چقدر است؟