تعمیر انواع سمعک | تنظیم انواع سمعک


تعمیر انواع سمعک یکی از خدماتی است که توسط کلینیک های شنوایی و سمعک ارائه می گردد. به مرور زمان که از وسایل الکترونیکی استفاده می شود، نیاز به تعمیر پیدا می کنند. یکی از این وسایل الکترونیکی، سمعک است که مدت ماندگاری آن به نحوه ی نگهداری افراد بستگی دارد. برای مراقبت خوب از سمعک لازم است تا در دوره های زمانی مشخص آن را سرویس نمود. به این ترتیب اگر مشکلی در آن ایجاد شده باشد، سریع تر برطرف می گردد. مراکزی که در زمینه فروش سمعک فعالیت می کنند، دارای خدمات پس از فروش هستند و خریداران سمعک می توانند در طول مدت گارانتی سمعک، علاوه بر خدمات پس از فروش، از خدمات سرویس و تعمیر آن به صورت رایگان بهره مند شوند. 

برای افزایش طول عمر سمعک و جلوگیری از تعمیر سمعک چه نکاتی را باید رعایت کرد؟


صاحبان سمعک با رعایت یکسری نکات می توانند طول عمر سمعک خود را افزایش دهند. به این صورت سمعک، مدت زمان بیشتری سالم می ماند و به تعمیرات مکرر نیاز پیدا نمی کند.

- یکی از نکات مهمی که در افزایش طول عمر سمعک موثر است، استفاده از باتری استاندارد می باشد. امروزه مدل های مختلفی از سمعک در بازار به فروش می رسند. بهتر است باتری سمعک را از برندهای معتبر و نمایندگی های مجاز خریداری کنید. علاوه بر این می توان باتری موردنظر را از کلینیک های شنوایی و سمعک هم تهیه کرد. در هنگام خرید باتری باید به نیاز فرد، نوع، مدل و اندازه سمعک توجه نمود. باتری های غیر استاندارد علاوه بر هزینه می توانند بر طول عمر سمعک تاثیر منفی بگذارند.
Image
- بعد از خرید سمعک باید به دقت از آن نگهداری کرد. سمعک وسیله ای حساس است و قرار گرفتن در معرض رطوبت یا گرد و خاک به آن آسیب وارد می کند.

- اگر سمعک به طور مستقیم در معرض اشعه های رادیولوژی، سی تی اسکن و ام آر آی قرار بگیرد، صدمه می بیند.

- ضربات فیزیکی به سمعک آسیب وارد می کنند.

- به صورت مرتب سمعک را با کمک پارچه خشک و برس های مخصوص تمیز کنید. این کار مانع از ورود جرم به بلندگوهای آن می شود. در مورد سمعک های داخل گوشی باید وکس گارد به صورت مکرر بررسی شود تا در صورت لزوم تعویض گردد. وکس گارد همان فیلتر محافظ سمعک است که به شکل یک توری ظریف و بسیار کوچک می باشد. محل قرارگیری این توری در مقابل بلندگوی سمعک های داخل گوشی و یا RIC است. وکس گارد از ورود جرم گوش به داخل بلندگوی سمعک جلوگیری می کند و موجب باز ماندن مجرای عبور صدای سمعک می شود.

- همواره سمعک خود را بررسی کنید و از سالم بودن آن مطمئن شوید. در صورت مشاهده هر گونه خرابی، شکستگی یا ترک با متخصص شنوایی خود مشورت نمایید.

- بهتر است از شنا کردن یا دوش گرفتن با سمعک پرهیز کنید. این کار به سمعک صدمه می زند.

- برای افزایش طول عمر سمعک و باتری آن، هر شب درهای باتری را باز بگذارید. با این کار، هوا در آن جریان پیدا می کند و رطوبتی که در محفظه باقی مانده است، از بین می رود. اگر این رطوبت از بین نرود می تواند به سمعک آسیب وارد کند. کثیف بودن در باتری سمعک هم موجب اتصال ضعیف و عملکرد پایین می شود. بهتر است در باتری خود را از این نظر بررسی کنید.

- استفاده از روکش های عرق گیر و یا دستگاه رطوبت گیر مفید است. به کمک روکش های پارچه ای می توان از سمعک در زمان عرق کردن (در اثر فعالیت های ورزشی و کار) محافظت نمود.
Image

رایج ترین علل خرابی سمعک


1- یکی از مشکلاتی که برای سمعک پیش می آید، گیر کردن باتری در آن است. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید باتری سمعک را متناسب با مدل و سایز سمعک خریداری کنید.
2- استفاده طولانی از سمعک و اصابت ضربه می تواند باعث ترک برداشتن بدنه سمعک شود. در حال حاضر تعداد زیادی از کودکان در سراسر دنیا از سمعک استفاده می کنند. آنها فعالیت زیادی دارند و نمی توانند به خوبی از سمعک خود نگهداری کنند. در نوزادان این امر از اهمیت بیشتری برخوردار است. چرا که آنها ممکن است سمعک را پرت کنند. در این صورت سمعک دچار شکستگی می شود. برخی از نوزادان، سمعک را درون دهان خود می برند که این امر هم می تواند به سمعک آسیب وارد کند.
3- گاهی اوقات افراد، باتری سمعک را به صورت برعکس در آن قرار می دهند یا در هنگام باز کردن در باتری فشار زیادی به آن وارد می کنند. در این حالت، امکان شکسته شدن در باتری وجود دارد.
4- از دیگر مشکلاتی که باعث خرابی سمعک می شود، می توان به خشک شدن تیوب قالب آن اشاره کرد. این مشکل به دلیل استفاده طولانی مدت از تیوب قالب اتفاق می افتد. با تعویض این تیوب، مشکل برطرف می شود.
5- یکی دیگر از مشکلاتی که برای سمعک رخ می دهد، خرابی مدار آن است. متخصص شنوایی می تواند این مشکل را تشخیص دهد. در این صورت نیاز به تعمیر سمعک می باشد.
Image
6- در برخی مواقع، تیوب قالب سمعک ترک بر می دارد. وجود ترک یا خم شدگی غیرعادی می تواند در کیفیت صدای سمعک تاثیر بگذارد. برای رفع این مشکل باید تیوب قالب را تعویض نمود.

7- ممکن است دستگیره سمعک داخل گوشی کنده شود. این مورد تاثیری بر عملکرد سمعک ندارد اما گذاشتن و برداشتن سمعک را سخت می کند.

8- بسته شدن وکس گارد سمعک از دیگر مشکلاتی است که برای آن پیش می آید. اگر این فیلتر به وسیله ی جرم گوش پر شود، صدای خروجی سمعک، کم یا قطع می گردد.

9- گاهی اوقات هیچ گونه صدایی از سمعک شنیده نمی شود. دلیل این امر می تواند تمام شدن باتری یا کم بودن شارژ آن باشد. در صورت وقوع این مشکل ابتدا باتری را تعویض نمایید. اگر مشکل رفع نشد با متخصص شنوایی مشورت کنید.

10- عدم مراقبت صحیح از سمعک باعث خرابی آن می شود. ظرافت سمعک های داخل گوشی بیشتر از سمعک های پشت گوشی است. بنابراین باید از آنها با دقت بیشتری نگهداری کرد.

زمان مراجعه برای تعمیر سمعک


به صورت مرتب بهتر است که برای سرویس های دوره ای سمعک به ادیولوژیست مراجعه نمایید. اما در مواقعی که سمعک شما خراب می شود، ابتدا باتری آن را از نظر محل قرارگیری چک کنید. مطمئن شوید که باتری درست در جای خود قرار گرفته است. تنظیمات صدای سمعک را کنترل کنید. در مورد سمعک های پشت گوشی، سیم و شلنگ آن را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که سالم هستند. اگر روی سری سمعک جرم وجود دارد، آن را برطرف نمایید. گاهی اوقات همه این موارد را بررسی می کنید و همچنان مشکل سمعک شما برطرف نشده است. ممکن است سمعک سوت های آزار دهنده ای بکشد یا کلا کار نکند. در این موقع حتما باید به متخصص مراجعه نمایید. اگر سمعک بر اثر اصابت ضربه آسیب دیده باشد، باید تعمیر سمعک را به ادیولوژیست سپرد.

Image

تعمیر سمعک


سمعک ، یک وسیله الکترونیکی بسیار کوچک است که از حساسیت بالایی برخوردار می باشد. این وسیله از قطعات مختلفی ماند میکروفون، مدار پردازشگر (بورد) و یک رسیور تشکیل شده است. چون برای مدت طولانی در گوش قرار دارد، بسیار آسیب پذیر می باشد. قرار گرفتن سمعک در معرض گرد و غبار، جرم گوش، رطوبت و ضربه به آن صدمه می زند. استفاده از اسپری مو هم می تواند به سمعک آسیب وارد کند.
تعمیر سمعک، یک کار بسیار تخصصی و زمان بر است و به سادگی امکان پذیر نیست. بنابراین در صورت بروز مشکل، تعمیر سمعک را باید به افراد متخصص سپرد. هرگز نباید سمعک را دستکاری کرد. این کار می تواند آسیب بیشتری به آن وارد کند. توصیه می شود تا سمعک را از مراکز معتبر تهیه کنید. در زمان خرید سمعک حتما به برند، گارانتی و خدمات آن توجه نمایید.

اگر مشکلی در سمعک به وجود آید، ابتدا با استفاده از تجهیزات خاص، عملیات عیب یابی را انجام می دهند. سپس اقدام به تعمیر سمعک می کنند. در مواردی که مشکل اساسی باشد، تعمیر سمعک را به لابراتوارهای پیشرفته می سپارند. بعد از رفع عیب و اطمینان از برطرف شدن مشکل، سمعک برای کلینیک ارسال می شود. 
Image

آیا تعمیر سمعک ارزش دارد؟

در مواقعی که مشکل سمعک جزئی باشد و بتوان آن را برطرف نمود، تعمیر سمعک بهترین راه است. قیمت بالای سمعک، اهمیت تعمیرات آن را مشخص می کند. اما تعمیر سمعک های سوخته و قدیمی ، راهکار مناسبی نیست. چرا که هزینه زیادی به فرد تحمیل می کند. علاوه بر این در مواقعی که سمعک در فواصل زمانی کوتاه، بارها خراب می شود و نیاز به تعمیر دارد، بهتر است تا یک سمعک جدید خریداری شود. چرا که هزینه تعمیرات مکرر سمعک مقرون به صرفه نیست.

نحوه تعمیر یا تعویض شلنگ قالب سمعک توسط متخصص

در ابتدا باید یادآوری کنیم که هرگز به صورت خودسرانه برای تعمیر یا تعویض سمعک اقدام نکنید. این کار را به متخصص بسپارید تا متحمل هزینه های بیشتر نشوید.

متخصص در ابتدا با کمی مته کاری، سوراخ قالب را گشاد می کند. این کار را چندین بار تکرار می کند تا به خوبی تراشیده شود. سپس به کمک حلال، مواد زاید ناشی از مته کاری را از بین می برد. انتهای بیرونی شلنگ تا شده را به سمت بالا قرار می دهد به طوری که کاملا در جلوی لاله ی گوش قرار بگیرد. این کار را با دقت زیادی انجام می دهد. چون اگر شلنگ خیلی به سمت جلو باشد، در زمان اتصال سمعک به آن، سمعک از بالای گوش فرد خارج می شود. اگر هم خیلی به سمت عقب باشد، در زمان اتصال سمعک به آن، فشار زیادی به جلوی لاله ی گوش وارد می شود.
Image

تعمیر انواع سمعک

اگر بعد از شارژ سمعک متوجه شدید که به خوبی کار نمی کند، بهتر است از آن استفاده نکنید. این علامت نشان می دهد که سمعک نیاز به تعمیر دارد.
تعمیر سمعک های برند زیمنس:

اگر علائمی مانند قطع شدن ناگهانی صدای سمعک و کار نکردن آن، پایین آمدن کارکرد سمعک در ساعات پایانی روز، شنیدن صدای خش خش در هنگام استفاده از سمعک، کار نکردن دکمه کنترل صدا، سوت زدن سمعک در بیشتر مواقع، عدم کار کردن سمعک بعد از تعویض باتری، کنده شدن در باتری، ایجاد حس برق گرفتگی در هنگام استفاده از سمعک و عدم تغییر صدای سمعک با تغییر ولوم مشاهده کردید، به این معنا است که سمعک به تعمیر نیاز دارد. 
تعمیر سمعک های برند رکستون:


این سمعک ها زیر مجموعه ای از سمعک های زیمنس هستند. رایج ترین مشکل سمعک های رکستون، نفوذ رطوبت و جرم گوش می باشد.

تعمیر سمعک های برند اتیکن:

سمعک های این برند، اجزای بادوامی دارند اما به این معنا نیست که خراب نمی شوند. افتادن از بلندی و اصابت ضربه می تواند به این سمعک ها آسیب وارد کند.  توصیه می شود تا سمعک را درون جعبه خاصی نگهداری کنید. از قرار گرفتن سمعک در معرض نور مستقیم خورشید پرهیز نمایید. عرق کردن در فصول گرم سال موجب ایجاد رطوبت در سمعک می شود. بنابراین بعد از استفاده از سمعک، آن را با پارچه ای تمیز، خشک کنید. اگر سمعک را داخل ماشین قرار دهید، پوشش پلاستیکی آن در اثر گرمای زیاد ذوب می شود.
هنگامی که در استخر یا کنار دریا هستید، با دستان ماسه ای به سمعک دست نزنید. در غیر این صورت، ممکن است ورودی میکروفون توسط شن و ماسه مسدود شود و سمعک از کار بیفتد. اگر به خوبی از سمعک های اتیکن مراقبت شود، در کوتاه مدت کمتر خراب می شوند و نیاز به تعمیر ندارند.
تعمیر سمعک های برند ویدکس:


این سمعک ساخت کشور دانمارک است. از رایج ترین مشکلات سمعک های ویدکس می توان خاموش شدن ناگهانی، تضعیق عملکرد، ایجاد صدای نویز، کار نکردن ولوم کنترل سمعک و سوت کشیدن سمعک را نام برد. سمعک های این برند، ظرافت زیادی دارند. بنابراین تعمیر آنها باید با دقت بالایی انجام شود. 

تعمیر سمعک های برند استارکی:

عوامل مختلفی مانند رطوبت، گرد و غبار، ضربه و جرم گوش می توانند به این سمعک آسیب وارد کنند. آسیب دیدن باتری سمعک یکی از رایج ترین مشکلات آن به شمار می رود. معمولا شنوایی سنج در جلسه اول، تنظیمات اولیه را توضیح می دهد. این کار باعث می شود تا فرد بتواند بعد از اتمام باتری، مدل های منطبق را به کار برد. نکته مهم در زمان استفاده از سمعک، شستن دست ها است. با این کار، رطوبت و چربی های روی دست به سمعک منتقل نمی شوند.
برای جلوگیری از خرابی سمعک استارکی، آن را در محیط خشک و به دور از دسترس کودکان قرار دهید. محل باتری را به صورت مداوم تمیز کنید. برای بهبود کیفیت صدا، فیلترها را تعویض نمایید. در زمان شنا و استحمام، از سمعک استفاده نکنید.
تعمیر سمعک های برند یونیترون:

این سمعک ها جزء متنوع ترین و با کیفیت ترین سمعک های موجود در بازار می باشند. سمعک یونیترون محصول کشور کانادا است و به عنوان یک برند پیشرو در تولید سمعک شناخته می شود. از رایج ترین مشکلات سمعک یونیترون می توان به موارد زیر اشاره کرد.
  • خاموش شدن سمعک : در صورت مواجه شدن با این مشکل، باتری آن را تعویض نمایید و در باتری را به صورت کامل ببندید. دقت کنید باتری سمعک به صورت اشتباه در محل خود قرار نگرفته باشد.
  • ایجاد حالت برق گرفتگی در محافظ میکروفون : در این شرایط حتما با متخصص شنوایی مشورت کنید.
  • داشتن فیدبک : این مشکل را می توان از طریق تعویض فیلتر، تمیز کردن ونت یا تیوب سمعک برطرف نمود.
  • اتمام تاریخ انقضای قالب در سمعک های پشت گوشی : در این حالت نیاز به تعویض می باشد.
باید یادآوری کرد که اگر مشکلات سمعک به وسیله ی راهکارهای ارائه شده برطرف نشدند، باید برای تعمیر سمعک اقدام نمایید.
تعمیر سمعک های برند فوناک:


سمعک فوناک محصول کشور سوئیس است و جزء سمعک های خوب این کشور محسوب می شود. مشکلاتی که برای سایر سمعک ها پیش می آیند را می توان در این سمعک هم مشاهده کرد. برای تعمیر سمعک فوناک از متخصصین این امر کمک بگیرید. در غیر این صورت ممکن است با هزینه های زیادی در آینده مواجه شوید. 

تعمیر سمعک های عینکی

تعمیر سمعک های عینکی کار ساده نیست و باید توسط متخصص انجام شود. این سمعک ها یک عیب بزرگ دارند. باید بینایی سنج و شنوایی سنج به صورت همزمان کار کنند تا بتوانند مبدل عینکی سمعک را مطابق با فریم عینک درآورند.
در صورت شکسته شدن سمعک یا دسته عینک، باید تعمیر شوند وگرنه هیچ یک قابل استفاده نیستند.
تعمیر سمعک های پیش ساخته


در سمعک های ITC و ITE یک قسمت پیش ساخته وجود دارد. این سمعک ها که دارای یک پوسته سفارشی هستند با نام سمعک های نیمه پیش ساخته یا نیمه سفارشی شناخته می شوند. معمولا قسمت پیش ساخته به قسمت داخلی سمعک متصل می شود. سمعک های نیمه پیش ساخته بزرگتر از یک سمعک سفارشی با همان قطعات هستند. دلیل این امر  به تعداد و نحوه چینش قطعات آنها مربوط می شود.

Image

درباره ما

این مجموعه در سال 1379 تاسیس گردید و در حال حاضر با انجام صدها پروژه و ارائه خدمات بسیار توانسته ایم پاسخگوی بخش وسیعی از نیازهای این صنعت باشیم اما با این وجود همچنان در حال سازماندهی، بروز رسانی و ارتقاء سطح کاری خود و کسب تجربه از مهندسان و متخصصان کشور هستیم تا خدمات شایسته تر و هرچه بهتر به مشتریان گرانقدر ارائه کنیم به شکلی که مشتریان، ما را جزیی جدایی ناپذیر از خود بدانند.

تماس با ما

ساعت کاری: ۰۸:۰۰ الی ۱۶:۰۰

خراسان جنوبی، بیرجند - خیابان مفتح - نبش مفتح ۴ - کدپستی ۹۷۱۸۸۸۴۴۳۱

دسترسی سریع

نقشه

طراحی سایت و خدمات سئو توسط تیم سئوهاما - میزبانی وب توسط سرورهاما

درباره ما

این مجموعه در سال 1379 تاسیس گردید و در حال حاضر با انجام صدها پروژه و ارائه خدمات بسیار توانسته ایم پاسخگوی بخش وسیعی از نیازهای این صنعت باشیم اما با این وجود همچنان در حال سازماندهی، بروز رسانی و ارتقاء سطح کاری خود و کسب تجربه از مهندسان و متخصصان کشور هستیم تا خدمات شایسته تر و هرچه بهتر به مشتریان گرانقدر ارائه کنیم به شکلی که مشتریان، ما را جزیی جدایی ناپذیر از خود بدانند.

تماس با ما

ساعت کاری: ۰۸:۰۰ الی ۱۶:۰۰

خراسان جنوبی، بیرجند - خیابان مفتح - نبش مفتح ۴ - کدپستی ۹۷۱۸۸۸۴۴۳۱

دسترسی سریع

نقشه

طراحی سایت و خدمات سئو توسط تیم سئوهاما - میزبانی وب توسط سرورهاما